lördag 6 april 2013

en solskenspromenad

Begav oss ut i vårsolen lagom till E:s förmiddagslur. Hon var påtagligt trött och trodde hon skulle somna under promenaden in till centrum, så att vi sedan kunde gå i butiker och fika i lugn och ro. HAHAHA.

Strax efter att vi kommit iväg visade det sig att E inte alls ville sova, tunga ögonlock till trots. Hon illtjöt, tills hon fick sitta upp i vagnen och titta på omgivningen en stund. Nytt försök att lägga henne ner en stund senare och det blev mer illtjut. Vrål. Upp och ner så ett antal gånger. Nöjd och lugn i pappas famn i den iskalla nordanvinden som visade sig ackompanjera vårsolen. Stel som en pinne och vrål när han lade ner henne igen. Till slut, efter att ha promenerat fram och tillbaka på parkeringsplatsen bakom saluhallen (f.ö. så himla galet att Helsingfors bästa tomt används som parkeringsplats) somnade hon till slut. Jag och mannen nerkylda till märgen.

Men sedan. Fika på Marikahvila i Galleria Esplanad. Gott kaffe, gratis påtår, väldigt god kanelbulle och fin finsk design. E sitt bästa, sprudlande och glad. Charmade en japansk turist i bordet bredvid. De lekte med en mössa i ungefär 10 minuter, medan jag fick fördjupa mig i en glassig tidning. Lyckan i det lilla. Välförtjänt lördagslyx, till slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar